08.02.2021

Meer weten? Een antwoord op veelgestelde vragen

Ben jij nieuwsgierig naar alle ins en outs van Common Woods? We hebben hier alvasteen lijstje met FAQ’s op een rijtje gezet:

Ik wil meer informatie, waar kan ik de brochure met plattegronden downloaden?
Eind februari verschijnt er een brochure met meer info. Die kan je bij ons per mail opvragen en zullen we aan alle kandidaten mailen.

Waar ligt Common Woods precies?
Common Woods ligt op een voormalig manegeterrein aan de rand van Amersfoort en het bos Nimmerdor. Het huidige adres is Leusderweg 230.

Kan ik al op het terrein gaan kijken?
Binnenkort zal het bouwterrein klaar worden gemaakt voor nieuwsgierige geïnteresseerden. Meld je hiervoor aan voor onze nieuwsbrief (onderaan de pagina’s van commonwoods.nl) of volg onze Facebook of Instagram pagina. Dan houden we je op de hoogte.

Hoe zit het met omliggende snelwegen en eventuele geluidsoverlast?
Er is geluidsonderzoek gedaan, de geluidsbelasting op het hele terrein valt binnen de strenge toelaatbare normen. Er zal langs de rondweg een geluidswal worden aangelegd en aan de zijde van de Leusderweg wordt onderzocht of er een natuurlijk geluidswerend element kan worden opgenomen in de prachtige houtwal. Hoor jij de vogels ook al fluiten?

Ik wil graag meedenken over de wijk, wat wordt er van mij verwacht in de online community?
Over allerlei onderwerpen zullen we online praatruimtes aanmaken waar de toekomstige bewoners en geïnteresseerden kunnen meepraten. Denk bijvoorbeeld mee over de invulling van de buurtkas of wat jij graag zou willen zien als invulling van de buurtwoonkamer. De onderwerpen liggen nog niet vast en we staan open voor suggesties.

Is deelname aan de online community verplicht om kans te maken op een huis?
Deelname is niet verplicht, maar wordt zeker gewaardeerd. Het wonen in Common Woods is namelijk anders dan in elke andere nieuwbouwwijk. Leven in deze community, de eigen inbreng van de bewoners en alle voordelen die dit met zijn meebrengt horen binnen de filosofie van Common Woods .

Gaat de bouw door ondanks Corona?
Ja, alle huizen worden modulair gebouwd en on-site in elkaar gezet. De bouw staat gepland voor medio 2022 en zal dus gewoon door gaan.

Hoe flexibel is de indeling van mijn huis?
De huizen zijn slim ontworpen om veel verschillende wensen te voldoen. De indeling van de plattegronden staan vast. Voor het interieur is er keuze uit de opties essentiaal, branded of zonder interieurpakker, als je liever zelf aan de slag gaat.

Wanneer wordt Common Woods opgeleverd?
De bouw is afhankelijk van de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan. Wij verwachten in Q1 2022 met de bouw te starten en de eerste woningen in Q2 2022 op te leveren.

Waarom zijn er geen midden-segment koopwoningen beschikbaar?
Het aantal huizen en de typologieën in Common Woods zijn voortgekomen uit een uitgebreid maatschappelijk participatieproces. Er worden 20 sociale huurwoningen en 3 huurappartementen gebouwd in het plan die later voor verhuur worden aangeboden door de belegger die de woningen zal gaan beheren. Vanuit Holistic Development hebben wij de ambitie om in de toekomst ook middensegment community projecten te ontwikkelen. Zodat iedereen uiteindelijk in een community based woonproject kan wonen!

Hoe schrijf ik mij in?
Schrijf je in via de inschrijfpagina. Hierna zul je een e-mail ontvangen (check je spam folder als je niks gekregen hebt!), waarin gevraagd wordt binnen 24u je account te bevestigen. Ook vragen we je in je persoonlijke omgeving wat extra gegevens aan te vullen om het inschrijfproces zo vlot en makkelijk mogelijk te laten verlopen. Niet-afgemaakte inschrijvingen zullen niet in behandeling worden genomen.

Waarom willen jullie zo veel van mij weten tijdens het inschrijfproces?
Dit helpt ons bij het vormgeven van de online communities waarin toekomstige bewoners al in een vroeg stadium in gesprek gaan met ons en met elkaar om hun droomwijk vorm te geven.

Ik ben pers. Waar vind ik meer informatie? 

Persaanvragen via: Rianne de Vries. rianne@partofit.nl

Staat jouw vraag en antwoord hier niet tussen? Mail ons dan op info@commonwoods.nl.

Share

Gerelateed

03.02.2021

Inschrijvingen gestart!

Lees verder
30.03.2021

Common Faces: Familie de Kloe

Lees verder
03.05.2021

De kleinste bosbewoners

Lees verder