03.05.2021

De kleinste bosbewoners

Bewoonbare gevels

Vogels, bijen, vleermuizen en andere oorspronkelijke bewoners van het gebied zijn onze helden. Door middel van een natuurinclusief ontwerp-proces zorgen de ecologen van natuur-onderzoeksbureau Viridis en de architecten van Space&Matter ervoor dat ook zij een plekje vinden in onze wijk. Dit doen we door niet alleen duurzaam voor mensen te bouwen, maar ook te investeren in bewoonbare gevels voor deze little stakeholders. Plekken waar vogels, vlinders, kleine knaagdieren en insecten zich kunnen nestelen.

Beeld: © Space&Matter

Vleermuizen

Er leeft in het Nimmerdorse bos een aantal verschillende soorten vleermuizen, waarvan er twee gewoonlijk nesten tussen de muren van gebouwen. Voor de Pipistrelle en Serotine Vleermuis bouwen wij daarom verschillende soorten kavels waar de beestjes in alle rust hun nestje kunnen bouwen.

Beeld: © Space&Matter

 

Vogels

Het gebied biedt ook ruimte aan een groot aantal verschillende vogelsoorten, waarvan sommigen zich beter thuisvoelen in het bos, en anderen liever in stedelijke gebieden verblijven. Om deze diversiteit te behouden en bevorderen, bouwen wij in Common Woods allerlei soorten vogelhuisjes, die ieder geschikt zijn voor een ander vogeltje.

Beeld: © Space&Matter

 

Kleine zoogdieren

Egels en eekhoorns zijn graag geziene gasten in het bos. Om het hen zo goed mogelijk naar de zin te maken ontwierpen wij voor deze kleine zoogdieren speciale verblijven.

Beeld: © Space&Matter

 

Insecten

De allerkleinste bosbewoners zijn misschien niet altijd de meeste geliefde, ze zijn wel ontzettend belangrijk voor ons ecosysteem. Voor bijen, vlinders en andere ongewervelde dieren, bouwen wij daarom hotels waarin naar hartelust kan worden gekrioeld!

Beeld: © Space&Matter

Share

Gerelateed

01.02.2023

Mijlpaal: de bouw is gestart!

Lees verder
15.04.2021

Op zoek naar de waarde van groen

Lees verder
04.03.2021

Space & Matter: Designing Harmony

Lees verder