com . mon - woods

zelfst. naamw. (m/v)
Uitspraak: kom-mon woets

    • duurzame woonwijk; daar waar men ruimte, waarde en leven deelt
    • stroming binnen de architectuur waarin middels (hout)bouw een duurzame en energiezuinig constructie wordt vervaardigd

Amersfoorts meest duurzame wijk

Op een voormalig manegeterrein aan de rand van het landgoed Nimmerdor in Amersfoort, ontwikkelen wij Amersfoorts meest duurzame wijk. Een visionair project met oog voor bestaande ecologie, sociale inclusiviteit en een hoge kwaliteit van leven. 56 circulaire woningen, omgeven door een natuurgebied dat rijk is aan historie en biodiversiteit, vormgegeven op basis van de wensen van bewoners én anderen die een belang hebben in het gebied.

Onder architectuur van Space & Matter en landschapsarchitectuur van Delva Landscape Architecture Urbanism. Gebouwd door het gerenommeerde bouwbedrijf Karbouw.

De maatschappij van de toekomst is ingericht op een betere balans tussen mens en natuur. In alles wat wij hier creëren, zijn we daarom op zoek naar harmonie. We stellen hoge ambities op circulariteit en ecologie. En verbinden in een uitnodigende omgeving bewoners in een gemeenschap die sterker is dan de som van haar delen. Al deze inspanningen moeten ruim baan maken voor een gezonde vorm van leven. Een gezellige en bruisende wijk.

Toewijzing en financieringsverklaring

In Common Woods kijken wij bij de toewijzing van woningen naar verschillende onderdelen. Allereerst proberen we zoveel mogelijk eerste voorkeuren van woningnummers toe te wijzen. Bedenk dus goed welke woning je voorkeur genieten en geef dit zo snel mogelijk door via je inschrijving. 

Anders dan bij veel andere projecten speelt bij Common Woods ook je motivatie een rol. Omdat het een bijzonder project is kijken we bij de toewijzing ook of nieuwe bewoners passen bij de intentie van het project. Tijdens je inschrijving geef je meer achtergrondinformatie en kan je aangeven waarom Common Woods je zo aanspreekt. Het verkoopteam bekijkt dit en wijst vervolgens toe op de criteria moment van inschrijving, situatie financiering en motivatie. Heb je vragen? Neem contact op via info@commonwoods.nl of bel met +31 (0)88 4224 848 om het verkoopteam te spreken voor een toelichting.

Mocht je jezelf inschrijven onder voorbehoud van financiering dan is een financiële check onderdeel van het proces. De check is een verklaring van een financieel adviseur of hypotheekverstrekker. Om dit laagdrempelig te houden hebben we de Rabobank gevraagd hiervoor een mogelijkheid te bieden. Upload je deze check bij je inschrijving, dan vergroot je je kans op jouw droomhuis! Dit is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Direct een financiële check aanvragen? Klik dan hier

Verbonden in natuur en gemeenschap

Common Woods verlegt de grenzen en vindt inspiratie in het decor waartegen zij gelegen is. Droom groot in een villa met ruime tuin, of houd je leven compact in een appartement. Bewonder het bos vanuit iedere kamer in je huis en leer de allerkleinste bosbewoners kennen.

Je zult hier makkelijk een leuk contact met je buren hebben. In de buurtkas en moestuin kom je elkaar tegen, of tijdens een kop koffie in de openbare common space met co-working plekken. Het binnengebied is parkachtig ingericht en rond de oude eikenboom bij de entree van het plan zit je heerlijk in de zon. Er zijn een aantal gezamenlijke deelbakfietsen. Je werkt, geniet en bouwt hier met elkaar aan een mooie toekomst. En je woont in fantastische huizen.

Space & Matter: Designing Harmony

Tijdens de conceptuele ontwikkeling van Common Woods stond er één belangrijk begrip met hoofdletters op de notulen geschreven; harmonie. Harmonie tussen de wijk en haar bosrijke omgeving, harmonie tussen mens en natuur, en de onderlinge harmonie tussen bewoners. In Space&Matter, een grensverleggend architecten en ontwerpbureau die tal van bijzondere projecten tekenden, vonden wij de perfecte partner.

Space&Matter is een Amsterdamse studio voor ruimtelijk en strategisch ontwerp. De studio werkt met een integrale benadering aan complexe opgaven, van gebouw tot (circulaire) gebiedsontwikkeling. Altijd met het doel om hiermee een positieve invloed uit te oefenen op het milieu en sociale cohesie te bevorderen. Circulaire systemen, participatie en inclusiviteit staan in dit proces centraal. Dit bureau is bekend van onder andere Schoonschip, WijLand en De Ceuvel in Amsterdam.

Delva Landscape Urbanism

DELVA Landscape Architecture | Urbanism is een gevierd bureau voor landschapsarchitectuur met affiniteit voor stedenbouw.
DELVA is opgericht in 2008 en uitgegroeid tot een toonaangevend bureau binnen het werkveld met een team van 25 enthousiaste professionals in hartje Amsterdam. Een team dat altijd bezig is om betekenis te geven aan de nieuwe functie van het landschap en de beleving hiervan te versterken. DELVA wordt geleid door oprichter Steven Delva, tegenwoordig samen met Sander van den Bosch, Jeroen Jacobs en Emiel Swinnen. Vanuit Amsterdam (NL) werkt het team van landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers en cultuurtechnici aan grote actuele uitdagingen zoals duurzame verstedelijking, natuurontwikkeling en de veranderende betekenis van het publieke domein. Hierbij staat een multidisciplinaire aanpak centraal, die wordt gekenmerkt door co-creatie en samenwerking.

Karbouw vakkundige bouwer

30 jaar vakmanschap
Bouwbedrijf Karbouw is specialist in transformaties, nieuw en – verbouw en het bouwen van scholen. Met een team van ca. 40 medewerkers in Amersfoort en een team van ca. 20 medewerkers in Arnhem realisert Karbouw ideale plekken om te werken, wonen en te leren. Met trots op de kwaliteit en service wordt met hart en ziel aan ieder project gewerkt.

Korte lijnen
Karbouw is een compact bedrijf met korte lijnen, heldere communicatie en betrokken medewerkers. Alle medewerkers hebben een achtergrond in de bouw en passie voor het vak. Karbouw is een erkend leerbedrijf. Medewerkers worden opgeleid van timmerman tot uitvoerder of van werkvoorbereider tot projectleider. Zo is onze directeur ooit als stagiair begonnen.

Lokale kracht
Karbouw is gevestigd in Amersfoort en Arnhem en voornamelijk werkzaam in deze regio’s. Karbouw gelooft in duurzame samenwerkingen en werkt daarom met lokale medewerkers en bouwpartners.

Community

Community. Wat bedoelen we daar nu precies mee? Het wordt een plek die is ingericht om ontmoetingen te faciliteren. En waar mensen elkaar kennen. Tijdens de bouwfase zullen de bewoners samen met ons het gebruik en de inrichting van de openbare ruimtes en faciliteiten verder vormgeven. In Common Woods heeft iedereen een eigen huis en eigen leven, en gaan we samen kijken hoe we met faciliteiten als de buurtkas met moestuin en het groenonderhoud omgaan.

Landschap en duurzaamheid Common Woods.

Ben je benieuwd naar onze visie op het landschap en duurzaamheid? Download hieronder meer informatie:

Ons team

Onze partners

Wonen in Amersfoorts meest duurzame wijk.

Schrijf je in