com . mon - woods

zelfst. naamw. (m/v)
Uitspraak: kom-mon woets

    • duurzaam droomland; daar waar men ruimte, waarde en leven deelt
    • stroming binnen de architectuur waarin middels (hout)bouw een duurzame constructie wordt vervaardigd; de nieuwe standaard voor bouwen

Amersfoorts meest duurzame wijk

Op een voormalig manegeterrein aan de rand van het landgoed Nimmerdor in Amersfoort, ontwikkelen wij Amersfoorts meest duurzame wijk. Een visionair project met oog voor bestaande ecologie, sociale inclusiviteit en een hoge kwaliteit van leven. 56 circulaire woningen, omgeven door een natuurgebied dat rijk is aan historie en biodiversiteit, vormgegeven op basis van de wensen van bewoners én anderen die een belang hebben in het gebied.

De maatschappij van de toekomst is ingericht op een betere balans tussen mens en natuur. In alles wat wij hier creëren, zijn we daarom op zoek naar harmonie. We stellen hoge ambities op circulariteit niveau en verbinden bewoners in een gemeenschap die sterker is dan de som van haar delen. Al deze inspanningen moeten ruim baan maken voor een gezonde vorm van leven. De ultieme balans tussen mens, stad en natuur

Verbonden in natuur en gemeenschap

Common Woods verlegt de grenzen en vindt inspiratie in het decor waartegen zij gelegen is. Droom groot in een villa, of houd je leven compact in een appartement. Werk en creëer in je eigen atelierwoning, of bouw een groene oase op je dakterras. Bewonder het bos vanuit iedere kamer in je huis en leer de allerkleinste bosbewoners kennen.

Je zult hier veel samen zijn. Gezamenlijk voedsel verbouwen in de gemeenschappelijke kas, een kop koffie in de openbare common space met co-working plekken. Of vindt elkaar op het mandelige binnengebied en rond de oude eikenboom bij de entree van het plan. Er zijn deelbakfietsen. Je werkt, geniet en bouwt hier met elkaar aan een bijzondere gemeenschap en een betere toekomst.

Space & Matter: Designing Harmony

Tijdens de conceptuele ontwikkeling van Common Woods stond er één belangrijk begrip met hoofdletters op de notulen geschreven; harmonie. Harmonie tussen de wijk en haar bosrijke omgeving, harmonie tussen mens en natuur, en de onderlinge harmonie tussen bewoners. In Space&Matter, een grensverleggend architecten en ontwerpbureau die tal van bijzondere projecten tekenden, vonden wij de perfecte partner.

Space&Matter is een Amsterdamse studio voor ruimtelijk en strategisch ontwerp. De studio werkt met een integrale benadering aan complexe opgaven, van gebouw tot (circulaire) gebiedsontwikkeling. Altijd met het doel om hiermee een positieve invloed uit te oefenen op het milieu en sociale cohesie te bevorderen. Circulaire systemen, participatie en inclusiviteit staan in dit proces centraal. Dit bureau is bekend van onder andere Schoonschip, WijLand en De Ceuvel in Amsterdam.

Community

Community building is een leidend concept binnen onze filosofie. Maar wat bedoelen we daar nu precies mee? Simpel gezegd omvat deze term het belang van gedeelde waarde. Common Woods is meer dan een serie percelen. Het wordt een gemeenschap, gebouwd op de ideeën, idealen en behoeften van haar leden. Tijdens de bouwfase zullen de bewoners samen met ons het gebruik en de inrichting van de openbare ruimtes en faciliteiten verder vormgeven.

Landschap en duurzaamheid Common Woods.

Ben je benieuwd naar onze visie op het landschap en duurzaamheid? Download hieronder onze plannen:

Ons team

Onze partners

Wonen in Amersfoorts meest duurzame wijk.

Schrijf je in