com . mon - woods

zelfst. naamw. (m/v)
Uitspraak: kom-mon woets

    • duurzame woonwijk; daar waar men ruimte, waarde en leven deelt
    • stroming binnen de architectuur waarin middels (hout)bouw een duurzame en energiezuinig constructie wordt vervaardigd

Amersfoorts meest duurzame wijk

Common Woods is meer dan een serie percelen. Samen met de andere buurtbewoners wordt richting gegeven aan het leven in de wijk. Kom elkaar tegen in de buurtkas of moestuin. Of drink na de wandeling een kop koffie in de public common space met co-working plekken. Het wordt een woonwijk met oog voor bestaande ecologie, sociale inclusiviteit en een hoge kwaliteit van leven. Woon, werk en geniet in een toekomstbestendig project.

Op een voormalig manegeterrein aan de rand van het landgoed Nimmerdor in Amersfoort, ontwikkelen wij Amersfoorts meest duurzame wijk. Een visionair project met 56 circulaire woningen, omgeven door een natuurgebied dat rijk is aan historie en biodiversiteit, vormgegeven op basis van de wensen van bewoners én anderen die een belang hebben in het gebied.

Koop een huis of appartement

Heb je interesse in een huis, appartement of penthouse? Neem contact op voor meer informatie. We zullen je meer vertellen over de woningen en community.  Je bent welkom om op afspraak de bouwplaats te bezoeken. Door de plek zelf te ervaren krijg je een goed beeld van het project en de omgeving. Het adres in de navigatie is Leusderweg 320. Let op! Op de bouwplaats is het dragen van een helm verplicht. Deze hebben wij voor jou in de bouwkeet klaarliggen.

In het geval van een voorbehoud van financiering bij aankoop, is een financiële check onderdeel van het proces. Dit is een verklaring van een financieel adviseur of hypotheekverstrekker. Onze partner Rabobank biedt dit vrijblijvend aan.

Direct een financiële check aanvragen? Klik dan hier

Verbonden in natuur en gemeenschap

Common Woods verlegt de grenzen en vindt inspiratie in het decor waartegen zij gelegen is. Droom groot in een villa met ruime tuin of riant penthouse, of houd je leven compact in een appartement. Bewonder het bos vanuit iedere kamer in je huis en leer de allerkleinste bosbewoners kennen.

De maatschappij van de toekomst is ingericht op een betere balans tussen mens en natuur. In alles wat wij hier creëren, zijn we daarom op zoek naar harmonie. We stellen hoge ambities op circulariteit en ecologie. En verbinden in een uitnodigende omgeving bewoners in een gemeenschap die sterker is dan de som van haar delen. Al deze inspanningen moeten ruim baan maken voor een gezonde vorm van leven. Een gezellige en bruisende wijk.

Space & Matter: Designing Harmony

Tijdens de conceptuele ontwikkeling van Common Woods stond er één belangrijk begrip met hoofdletters op de notulen geschreven; harmonie. Harmonie tussen de wijk en haar bosrijke omgeving, harmonie tussen mens en natuur, en de onderlinge harmonie tussen bewoners. In Space&Matter, een grensverleggend architecten en ontwerpbureau die tal van bijzondere projecten tekenden, vonden wij de perfecte partner.

Space&Matter is een vooruitstrevende architect voor ruimtelijk en strategisch ontwerp. De studio werkt met een integrale benadering aan complexe opgaven, van gebouw tot (circulaire) gebiedsontwikkeling. Altijd met het doel om hiermee een positieve invloed uit te oefenen op het milieu en sociale cohesie te bevorderen. Circulaire systemen, participatie en inclusiviteit staan in dit proces centraal. Onder andere bekend van Schoonschip, WijLand en De Ceuvel in Amsterdam.

Delva Landscape Urbanism

DELVA Landscape Architecture Urbanism is een toonaangevende landschapsarchitect met affiniteit voor stedenbouw. Het bedrijs is opgericht in 2008 en uitgegroeid tot een prijswinnend bureau met een team van 30 enthousiaste professionals in hartje Amsterdam. Een team dat altijd bezig is om betekenis te geven aan de nieuwe functie van het landschap en de beleving hiervan te versterken. DELVA wordt geleid door oprichter Steven Delva, samen met Sander van den Bosch, Jeroen Jacobs en Emiel Swinnen.

Vanuit Amsterdam werkt het team van landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers en cultuurtechnici aan grote actuele uitdagingen zoals duurzame verstedelijking, natuurontwikkeling en de veranderende betekenis van het publieke domein. Hierbij staat een multidisciplinaire aanpak centraal, die wordt gekenmerkt door co-creatie en samenwerking.

Karbouw vakkundige bouwer

30 jaar vakmanschap
Bouwbedrijf Karbouw is specialist in transformaties, nieuw en – verbouw en het bouwen van scholen. Met een team van ca. 40 medewerkers in Amersfoort en een team van ca. 20 medewerkers in Arnhem realisert Karbouw ideale plekken om te werken, wonen en te leren. Met trots op de kwaliteit en service wordt met hart en ziel aan ieder project gewerkt.

Karbouw is een compact bedrijf met korte lijnen, heldere communicatie en betrokken medewerkers. Alle medewerkers hebben een achtergrond in de bouw en passie voor het vak. Karbouw is een erkend leerbedrijf. Medewerkers worden opgeleid van timmerman tot uitvoerder of van werkvoorbereider tot projectleider. Zo is onze directeur ooit als stagiair begonnen.

Karbouw is gevestigd in Amersfoort en Arnhem en voornamelijk werkzaam in deze regio’s. Karbouw gelooft in duurzame samenwerkingen en werkt daarom met lokale medewerkers en bouwpartners.

Community

Community. Wat is dat nu precies mee in deze wijk? Het wordt een plek die is ingericht om ontmoetingen te faciliteren. En waar mensen elkaar kennen. De toekomstige bewoners van Common Woods ontmoeten elkaar regelmatig tijdens de bouw, en geven samen het gebruik en de inrichting van de openbare ruimtes en faciliteiten verder vorm. Een belangrijke deler is dat iedereen een eigen huis en leven heeft, met oog voor elkaar en de omgeving. Een dorps gevoel in de stad en in het bos.

 

Landschap en duurzaamheid Common Woods.

Ben je benieuwd naar onze visie op het landschap en duurzaamheid? Download hieronder meer informatie:

Ons team

Onze partners

Wonen in Amersfoorts meest duurzame wijk.

Schrijf je in