30.05.2021

Good things take time

Graag delen wij belangrijk nieuws omtrent de prognose voor de verkoop en oplevering van Common Woods. De verkoop- en bouwprocedure is namelijk van een aantal externe factoren afhankelijk en heeft wat onontkoombare vertraging opgelopen. Omdat we begrijpen dat duidelijke informatie en prognoses erg belangrijk zijn voor jou als geïnteresseerde koper stellen we je graag van de gehele situatie op de hoogte:

1. Bestemmingsprocedure

De bestemmingsplanprocedure van Common Woods met de gemeente loopt een vertraging op. Wat de exacte vertraging is kunnen we nog niet zeggen, maar de schatting ligt op 4-6 maanden.

2. Kosten 

Door onzekerheden in het proces en bijbehorende consequenties kunnen we nog geen prijzen vaststellen. In plaats van vaste prijzen zullen we daarom voorlopig enkel nog richtprijzen kunnen communiceren. De verwachting is dat we in november/december 2021 de definitieve koopovereenkomsten met prijs VON kunnen vaststellen.

3. Woningzoeker 

De woningzoeker gaat in de aankomende week live. Het is vanaf dan al wel mogelijk om gedetailleerder informatie per woning te bekijken en je in te schrijven voor een specifieke woning.

4. Reserveringen 

Conform toewijzingsprocedure en voorwaarden worden wel vanaf 14 juni reserveringen toegewezen tegen vergoeding van €10.000,- . Je bent vanaf dan in de mogelijkheid om een kavel in reservering te nemen.

Huidige planning

*Onder voorbehoud afhankelijkheden procedure gemeente Amersfoort en eventuele bezwaren.

  • Heden tot 1e helft november 2021: Proces van beoordeling, publicatie en ter inzage legging bestemmingsplan en omgevingsvergunningen
  • 2e helft november en december 2021: Vaststelling en eventuele zienswijzen
  • Eind december 2021: Publicatie vastgesteld bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunningen
  • 2e helft februari 2022: Bij geen beroep, bestemmingsplan en omgevingsvergunning onherroepelijk:
  • Q2 2022: Start bouw
  • Eind 2022: 1e Opleveringen

Heb je vragen over bovenstaande? Dat begrijpen wij uiteraard. Je kan ons altijd mailen op info@commonwoods.nl.

Share

Gerelateed

05.03.2021

Common Faces: Mies van Landsveld

Lees verder
10.03.2021

De Magische Achtertuin van Common Woods

Lees verder
08.02.2021

Meer weten? Een antwoord op veelgestelde vragen

Lees verder