10.03.2021

De Magische Achtertuin van Common Woods

Historisch en eeuwig groen
Nimmerdor, of altijd groen, is de naam van het bos dat onze wijk haar thuis noemt. Historisch cultfiguur Everard Meijster, die de Amersfoorters de naam ‘keientrekkers’ bezorgde, was in de 17e eeuw eigenaar van het landgoed. Hij liet er hulst, sparren en dennen plaatsen, zodat zijn bos er altijd groen uit zou blijven zien. In de daaropvolgende eeuwen werd het landgoed onder latere eigenaren langzaam uitgebreid, tot het in 1880 maar liefst 100 hectare betrof. Tegenwoordig wordt dit prachtige woud gekenmerkt door een bijzondere lanenstructuur, die typerend is voor de tijdsperiode waarin het ontstond. Deze lanen geven het bos een statige uitstraling en een historisch karakter.

De vele gezichten van Den Treek
Nimmerdor is met een loopbrug verbonden aan het Landgoed Den Treek Henschoten. Dit enorme natuurgebied bedraagt zo’n 2000 hectare en wordt gezien als een van de mooiste van het land. Met haar heiden, vennen, bossen en uitgestrekte zandverstuiving, vertegenwoordigt het gebied de vele gezichten van de natuur. Het landgoed bevindt zich op een steenworp afstand van onze wijk. Den Teek is daarmee de magische achtertuin van Common Woods.

Het Treeker MTB netwerk
Naast eindeloze wandelmogelijkheden langs de vergezichten van Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei, kunnen ook mountainbikers en ruiters hier naar hartenlust verdwalen. Zo onderhoudt Den Treek het Treeker mountainbike-route-netwerk, dat bestaat uit twee gekoppelde routes. De routes zijn samen goed voor zo’n 37 km aan uitdagende paden en schitterende natuur. De MTB routes zijn toegankelijk onder vertoon van een vignet. 

Schitterende ruiterpaden
Het landgoed beschikt daarnaast over zo’n 62 km aan goed onderhouden ruiterpaden. Deze paden zijn voorzien van nummers, welke op de online ruiterroute kaart staan vermeld. Er bestaan in Nederland weinig plekken die zo’n indrukwekkend landschap openstellen voor verschillende soorten recreatie.

Wonen in Common Woods is wonen te midden een stukje paradijs. Het bijzondere landschap herinnert ons iedere keer opnieuw aan het belang van een natuur-inclusieve samenleving. Het voedt, inspireert en geeft richting aan het project. En dat ook nog eens met de historische binnenstad van Amersfoort op een steenworp afstand.

Ben jij ook geïnspireerd? Schrijf je dan hier in en laat ons weten wat jij aan onze community kan bijdragen.

Share

Gerelateed

15.04.2021

Op zoek naar de waarde van groen

Lees verder
19.02.2024

Nog 2 woningen beschikbaar! Appartement en Penthouse.

Lees verder
19.10.2023

Kijk live mee met de bouw!

Lees verder