30.03.2021

Common Faces: Familie de Kloe

De Common Woods Community is officieel in ontwikkeling en daarmee komt de droom voor toekomstige bewoners een stukje dichterbij. Deze community speelt straks niet alleen een belangrijke rol bij het leven in de wijk, ze geeft nu ook vorm en richting aan haar ontwikkeling. Common Woods wordt zo niet alleen gebouwd vóór jou, maar ook dóór jou. 

De komende tijd stellen we je iedere week aan iemand voor, die met zijn of haar expertise een bijdrage levert aan het project met als doel om uiteindelijk zelf intrek te nemen in de wijk. Een Common Face, wie in Common Woods de toekomst ziet. Wij spraken met Eva en Peter-Paul de Kloe, die hun gezin in Common Woods een bijzonder thuis hopen te geven. 

Peter-Paul is 33 jaar oud en forensisch psychiater. “Mijn aandachtsgebied is forensisch -en volwassenenpsychiatrie. Ik werk gedeeltelijk als zelfstandig ondernemer en richt me dan op instellingen en teams waar grote uitdagingen liggen. Het vinden van verbinding tussen mensen is iets wat ik graag doe. Het fascineert mij hoe we als mensen steeds verder af gaan staan van ons natuurlijke menselijke gedrag en wat de gevolgen daarvan zijn. Veel van onze verbinding met elkaar en met de natuur is verloren gegaan in onze complexe, individualistische maatschappij. Na een jaar in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond en daar veel sociale, betrokken en gelukkige mensen te hebben ontmoet, zijn we op zoek gegaan plek in Nederland waar we dezelfde gemeenschapszin konden vinden. Ik streef naar een gezonde geest, in een gezond lichaam, in een gezonde omgeving. Voor ons gaat dat hopelijk Common Woods zijn, het plan heeft alles wat we zoeken in een leefomgeving.

Eva (34) is opgeleid als docent in het basisonderwijs en is daarna onder andere werkzaam geweest als zorgcoördinator in een gesloten jeugdzorg inrichting. Tegenwoordig is ze thuis met haar vier kinderen en richt ze zich vooral op betrokken en bewust ouderschap. “Ik verdiep me graag in het ouderschap en probeer veel activiteiten te ondernemen waarmee ik de ontwikkeling van onze kinderen stimuleer. De natuur speelt daarin een belangrijk rol, want we zijn graag buiten. Common Woods biedt kinderen de ruimte om vrij te ontdekken. Met de zorg en aandacht voor kleine bosbewoners, de gemeenschap en duurzaamheid, voelt de wijk als een warme en inspirerende plek!

Peter-Paul: “Mijn expertise ligt in het samenbrengen van conflicterende meningen. Hoe breng je een vastlopend groepsproces in beweging? Ik ben daarnaast een echte aanpakker en maak mezelf graag dingen eigen. Ik kijk er vooral naar uit om zelf op zoek te gaan naar mijn rol in Common Woods en om samen met mijn gezin te genieten van groeiende gemeenschap waarin harmonie en betrokkenheid centraal staan. 

Eva: “Het lijkt mij fantastisch om leuke activiteiten met kinderen te ondernemen, daar leent de buurt zich perfect voor. Een leesclub vind ik ook interessant, met maandelijkse bijeenkomsten in de buurtwoonkamer bijvoorbeeld!

Heb jij ook ideeën of kennis waarmee jij een bijdrage denkt te kunnen leveren aan de maatschappij van de toekomst? En wil jij graag wonen in Europa’s meest duurzame wijk? Schrijf je dan hier in.

Share

Gerelateed

29.03.2021

Inschrijfprocedure

Lees verder
03.02.2021

Inschrijvingen gestart!

Lees verder
03.05.2022

Common Woods komt eraan!

Lees verder