16.02.2021

Boom Builds, onze partner in toekomstbestendige woningbouw

Modulaire houtbouw, het is één van de pijlers waarop het duurzame fundament van Common Woods rust. Deze innovatieve ontwikkeling draagt niet alleen bij aan de esthetische samenhang in de wijk, ze opent de deur naar een geheel nieuwe manier van bouwen en brengt een CO2 neutrale woningbouw een stapje dichterbij. 

Maak kennis met Boom Builds, onze partner in toekomstbestendige woningbouw. Dit Nederlandse houtbouw-platform heeft één belangrijke missie: een nieuw evenwicht creëren tussen architectonische vrijheid, circulariteit en betaalbaarheid. Boom Builds ontwikkelt ontwerpsoftware waarmee complete, stapelbare modules worden geproduceerd. Deze modules worden in de fabriek bijna volledig afgemonteerd. De woningen worden op deze manier als lego blokjes in elkaar gezet, om als geheel naar de wijk te worden getransporteerd.

Duurzaam & Circulair
Deze bijzondere manier van bouwen zorgt voor aanzienlijk minder overlast en vervuiling op de bouwplaats, een geminimaliseerd aantal transportbewegingen en een geringe foutmarge. De modules kunnen bovendien gemakkelijk naar eigen smaak worden ingericht en op termijn zelfs worden hergebruikt! Duurzaam en circulair dus, net als Common Woods.

Één met de omgeving
De architectuur van Space & Matter, waarmee Boom Builds samenwerkt in dit project, is gebaseerd op een natuurlijk kleurenpalet, om integratie met de omgeving zoveel mogelijk te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan vergrijsde en zwarte houttinten, en grote hoeveelheden glas. Dankzij de flexibele aard van de modules krijgt iedere woonvorm een geheel eigen identiteit. De integratie met de omgeving, de materiaalkeuze en het architectonische design zorgen voor natuurlijke samenhang met landgoed Nimmerdor, waar de wijk gelegen is.

Schrijf je in
Common Woods biedt een leefomgeving waarin er ruimte is voor individualiteit én verbinding. Droom je mee? Schrijf je in.

Share

Gerelateed

03.02.2021

Inschrijvingen gestart!

Lees verder
29.03.2021

Inschrijfprocedure

Lees verder
08.02.2021

Meer weten? Een antwoord op veelgestelde vragen

Lees verder